STÚDIÓNKRÓL

20 év – 20 mondatban

A Petőfi Musical Stúdió 1995-ben indult útjára. Akkor még nevünk sem volt, csak azt tudtuk, hogy jó együtt, hogy tetszik nekünk és másoknak is amit csinálunk és kedvet kaptunk ahhoz, hogy folytassuk. És egyszer csak úgy kezdtek emlegetni minket, hogy Petőfi Diákszínpad. Mindez már több, mint 20 éve volt!

Ez alatt a bő 20 év alatt több ezer gyerek és fiatal tartozott közénk. Néhányan a mai napig velünk vannak, velünk szerepelnek, nálunk tanítanak, rendeznek, második időnként megjelennek és nosztalgiáznak a régi szép időkről. Többen azóta már hivatásként űzik az akkor csak hobbinak gondolt színészi és énekesi pályát és mi nagyon büszkék vagyunk rájuk, és arra is, hogy ők is a PMS tagjai voltak.

Rengeteg tehetséges gyermek él a világban és sokan elmennek mellettük bíztató szó nélkül. Szerintem ez bűn, hiszen ki tudja, mi lehet még abból a gyerekből, akiben most még csak bujkál a tehetség és esetleg csak egy jó szóra, egy biztos kézre, egy biztató csapatra vár és máris szárnyakat kaphat. És mekkora öröm profiként viszont látni őket a színpadon, osztozni a sikereikben, amikor megosztják velünk örömüket, és arra gondolni, hogy ehhez mi is hozzájárultunk.

A Stúdió aktív tagjainak száma közel 100 fő, de folyamatosan várjuk azon fiatalok jelentkezését, akik szeretnének megismerkedni a színházi világgal, a musicalekkel és nem utolsó sorban egy aktív alkotóközösség részei szeretnének lenni.

Bősze Sándorné Csilla
a Petőfi Musical Stúdió vezetője