ELŐADÁSAINK

Hol láthatóak a Petőfi Musical Stúdió növendékei a közeljövőben?

Írta és rendezte: Horváth Julianna Borbála
Koreográfus: Nemcsók Nóra
Koreográfus asszisztens: Ligeti Enéh
A zenéket szerezte: Erményi Gábor
Produkciós és zenei vezető: Bősze Sándorné

Szerelmemért föláldozom...

Petőfi és a szerelem története 

Petőfi Sándort a forradalom és a szabadságharc ikonikus személyeként tartjuk számon.
De hogy milyen volt, mint ember arról kevesebb szó esik.
Petőfi életét a szabadság eszméje mellett áthatja a szerelem. Rövid életének legmeghatározóbb szerelmeit idézzük most színpadra, Erményi Gábor zenéjével, sok tánccal, jelenettel, a szerelmes lányok naplórészleteivel és persze Petőfi versekkel. 

Szereplők:

Fiatal Petőfi - Ligeti Koppány
Petőfi Sándor - Reitter Benedek
László Borcsa - Ligeti Enéh
Csáfordi Tóth Róza - Papp Lili
Csapó Etelke - Csizmadi Fruzsina
Mednyánszky Berta - Czilinger Fanni
Prielle Kornélia - Petresevics Kitti
Szendrey Júlia - Szontagh Júlia
Halál - Ujvári Mátyás
Orlai Petrich Soma - Topa Máté
Vasvári Pál - Kruspier Kristóf
Térey Mari - Dobrovorszki Zsófia
Ügyelő, Barátnő - Gyulai Mira
Sára - Völgyesi Réka
Anna - Földes Csenge
Kata - Antónyi Emő
Emma - Debreczeni Ivett

A legszebb májusi karácsonyfa

Bár a karácsonyi gála elmaradt, gyerekcsapatunk ezt mégsem hagyja annyiban, eltökélt szándékuk, hogy idevarázsolják a téli ünnepet. Nem maradnak magukra a küldetésükben, segítségükre lesz egy csodálatos mesekönyv, ami életre hívja a jókedvű hómanókat, a fontoskodó hótündéreket, a jégpalotában lakó hókirálynőt, sok-sok csodát és persze a karácsony szellemét is. Az előadásban felcsendül számos ismert karácsonyi dallam, hogy a nézők számára is meghozzuk az ünnep hangulatát.

Írta és rendezte: Bősze Sándorné

Koreográfus: Varga Vivien

Hang- és fénytechnika: Ligeti Márton

Szereplők: A Petőfi Musical Stúdió gyermekcsoportjai, valamint                                    Szontagh Júlia, Mile Zoltán és Reitter Benedek

Az előadás a ceglédberceli KertiPartiTúra rendezvénysorozat részeként kerül bemutatásra.

Szereplők:

Czilinger Fanni, Czomba Martin, Czomba Vanessza, Csizmadi Fruzsina, Demjén József, Erményi Gábor András, Horváth Julianna, Kovács Petra Eszter, Ligeti Enéh, Mile Zoltán, Petresevics Kitti, Reitter Benedek, Szabó Laura, Szabó Vivien, Szontagh Julcsi, Varga Szabolcs, Varga Vivien, Völgyesi Réka, Zengő Virág.

Zenélő filmkockák

A legismertebb filmmusicalek legjobb dalai

A mozi akkor izgalmas, hogyha kiszámíthatatlan.. A filmek segítenek kiszakadni a valóságból, hogy valami olyat éljen át a néző, amit a szürke hétköznapokban nem feltétlen kaphat meg. A mozi lenyűgöz, szórakoztat,   megengedi, hogy picit másképpen lássuk a világot, és elhiggyük azt, amiről tudjuk nem feltétlen igaz. De a filmek világa nemcsak móka és kacagás. Sokszor felfedi az ember valódi arcát és megmutatja a világ komor és szürke mivoltát. Mégis egyvalami közös a filmekben: ad valamit, amit tovább viszünk saját filmünkbe, életünk filmjébe.

A zenélő filmkockák elvarázsolja a nézőt és segít átlépni a valóságból a filmek csodálatos világába. A Petőfi Musical Stúdió a legismertebb filmmusicalek legnépszerűbb dalait viszi színpadra, többek megelevenedik majd a Muzsika hangja öt Maria-ja, Woodstock-i hippik szabad világa (Hair musical), A "West side story" és a "Californiai álom" ikonikus szerelmes párjai, de a Chicagói börtön színe-java (Chicago musical) és a Színek fényes luxusbirodalmából ismert jampik és jampipik (Hungária/Hotel Menthol) is tiszteletüket teszik majd a zenélő filmkockák feledhetetlen estéjén. 


                                          Stúdióvezető: Bősze Sándorné.                                                          

Színpadra alkalmazta és rendezte: Kutasi-Borosán Eszter és Potyó Krisztián.


Az előadás a ceglédberceli KertiPartiTúra rendezvénysorozat részeként kerül bemutatásra.

Szereplők:

Baki Virág, Czilinger Fanni, Czomba Martin, Czomba Vanessza, Csizmadi Fruzsina, Demjén József, Erményi Gábor, Gergely Johanna, Komesz Fruzsina, Kovács Barbara, Kovács Petra, Ligeti Enéh, Ligeti Kadosa, Mile Zoltán, Péter Dorottya, Petresevics Kitti, Reitter Benedek, Szabó Laura, Szabó Vivien, Szontagh Júlia, Ujvári Mátyás, Varga Szabolcs,Varga Vivien, Zengő Virág, valamint Borosán Eszter és Potyó Krisztián

Mi lenne, ha...?

zenés füves könyv

A füveskönyv (latinul: Herbarium, németül: Kräuterbuch) egy orvosbotanikai összeállítás, mely tanácsadó jellegű és orvosi célra készült.

Persze irodalmi szempontból azért kicsit árnyaltabb a kép. Vegyük például Márai Füves könyvét. Az mondja róla, "...olyasféle ez a könyv, mint a régi füves könyvek, amelyek egyszerű példákkal akartak felelni a kérdésekre, mit is kell tenni, ha valakinek a szíve fáj, vagy elhagyta az Isten. Nem eszmékről és hősökről beszél, hanem arról, aminek köze van az emberhez..."

Nos, valami hasonlóra vállalkozunk mi is. És... mi lenne, ha... segítségül hívnánk hozzá még a zenét is? Mert a zene gyógyít... persze ha épp nem gyötör meg... De ezzel kapcsolatban semmit nem ígérhetünk! Talán csak egy nyáresti, elgondolkodós kikapcsolódást! XX. századi (de ma is érvényes) irodalmi gondolatok a XX. század és a jelenkor legjobb zenéivel - kicsit másképpen!

Stúdióvezető: Bősze Sándorné
Koreográfus: Borosán Eszter
Rendezte: Potyó Krisztián 

Vigyázat, érzelmek!

Egy év után ismét színpadon a Petőfi Musical Stúdió népszerű előadása, a Vigyázat, érzelmek! A tavalyi premierhez képest némi átdolgozáson is átesett, új szereplők álltak be és a történet is némileg változott. Az előadás lényege azonban nem: figyelni egymásra! Ismét egyetlen különleges nap történetét láthatjuk majd, ahol ezúttal sem bújhat el senki az érzelmei elől.

Ha csak azt hallgatnánk végig, kit mi bánt, vagy minek örül, talán fárasztó és unalmas lenne... bár mostanában ezt is nehezen halljuk és hallgatjuk meg egymástól. Ezért ezeket az "érzelmeket" versek és dalok hálójában, olykor kicsit "kívülről nézve magunkat" próbáljuk meg közösen kibogozni. És ha válaszokat nem is találunk mindenre, azért a kérdéseket felvetjük, hátha...

Játsszák: 

Baki Virág, Csizmadi Fruzsina, Demjén József, Erményi Gábor, Kovács Petra, Mile Viktória, Mile Zoltán, Péter Dorka, Petresevics Kitti, Reitter Benedek, Szabados Laura, Szabó Laura, Szabó Vivien, Szontágh Julcsi, Ujvári Mátyás, Vanek Andor, Varga Szabolcs, Varga Vivien,

valamint

Baukó Bernadett, Borosán Eszter és Potyó Krisztián


Stúdióvezető: Bősze Sándorné
Írta: Potyó Krisztián
Mozgás: Borosán Eszter
Zenei munkatárs: Kéménczy Antal

Rendezte: Borosán Eszter és Potyó Krisztián 

TEKERGŐK
zenés-mesés útkeresgélős kvízshow

A Petőfi Musical Stúdió gyerekcsapatai ezúttal nekivágnak, hogy számot adjanak tudásukról a mesék világával kapcsolatban. Mert mindenki azt gondolja, hogy tud mindent a dzsungel lakóiról és a szavannákról... hogy a pálmafán a kókuszok lógnak-e vagy az ananászok... na de itt a lehetőség: be is kell bizonyítani mindezt. És a nézők? Ha ügyesek, ők is segíthetnek majd...

Játsszák:
a Petőfi Musical Stúdió gyermekcsoportjai, valamint
Borosán Eszter és Potyó Krisztián

Stúdióvezető: Bősze Sándorné
Írta és színpadra állította:
Borosán Eszter és Potyó Krisztián

A csodakabát

Mi legyek, ha nagy leszek?

Gyerekként mindannyian elképzeljük, milyen lenne valaki más bőrébe bújni és egy másik világban létezni. Aztán felnőttként néha el is felejtjük ezt, amikor valóra válik amiről álmodoztunk. És bár az évek múlnak, bizonyos dolgok nem változnak: a gyerekek képzelete és a játék, amiben eltervezzük, mik lennénk, ha nagyok lennénk... Főként ha a színjátszó raktárából elő-előkerül egy csodakabát!

Stúdióvezető: Bősze Sándorné

Írta és színpadra állította: 
Borosán Eszter és Potyó Krisztián 

Vigyázat, érzelmek!


A Petőfi Musical Stúdió soron következő előadása műfajilag nehezen behatárolható. Az alakok kitaláltak, a problémák, örömök, félelmek, sikerek és kudarcok - mondjuk úgy összefoglalva: az érzelmek - valósak. Egyetlen különleges nap történetét láthatjuk majd, ahol ezúttal senki nem bújhat el az érzelmei elől.

Ha csak azt hallgatnánk végig, kit mi bánt, vagy minek örül, talán fárasztó és unalmas lenne... bár mostanában ezt is nehezen halljuk és hallgatjuk meg egymástól. Ezért ezeket az "érzelmeket" versek és dalok hálójában, olykor kicsit "kívülről nézve magunkat" próbáljuk meg közösen kibogozni. És ha válaszokat nem is találunk mindenre, azért a kérdéseket felvetjük, hátha...

Játsszák:
Baki Virág, Czomba Vanessza, Csizmadi Fruzsina, Demjén Dávid, Demjén József, Erményi Gábor, Korsós Jázmin, Lukács Angéla, Mile Viktória, Mile Zoltán, Péter Dóra, Reitter Benedek, Seregély Hanga, Szabados Laura, Szabó Laura, Szabó Vivien, Vanek Andor, Varga Szabolcs, Varga Vivien, Vass Réka, valamint Borosán Eszter és Potyó Krisztián

Stúdióvezető: Bősze Sándorné
Írta: Potyó Krisztián
Mozgás: Borosán Eszter
Zenei munkatárs: Kéménczy Antal

Rendezte: Borosán Eszter és Potyó Krisztián 

#lépnedkell

sulimusical 2 részben

Egy harmincas éveiben járó nő elköltözik otthonról - házassága válságba kerül. Sorra törnek elő belőle a régi emlékek, a "kezdetek", amikor megismerték egymást a középiskola utolsó évében. Ahogy akkor, most is felveszi a küzdelmet saját magával, hogy megtalálja, mégis mit rontott el, mit ront el és merre kell lépnie ahhoz, hogy megtalálja a helyes utat...

Két óra fiatalság - fiataloknak és nem fiataloknak egyaránt - egy átlagos középiskola nem annyira átlagos diákjaival és tanáraival.

Szereplők:

Veronika (felnőtt korában): Kaszás Csenge

Veronika (fiatal korában): Czomba Vanessza

Tomi: Varga Szabolcs

Vica: Varga Vivien

Balázs: Vanek Andor

Eni: Zengő Virág/Szabó Vivien

Erik: Demjén József

Rebeka: Mile Viktória

Áron: Demjén Dávid

Lili: Pálházy Alexa

Norbi: Mile Zoltán

Kíra: Szabados Laura

Anna néni: Bojta Amina

Katica néni: Tar Judit/Borosán Eszter

Szilvi néni: Kukta Dóra

Robi bá: Czomba Attila/Potyó Krisztián

Blanka néni: Ledán Imola/Svajda Ágnes

valamint:

Baki Virág, Csizmadi Fruzsina, 
Márkus Boglárka Eperke, Péter Dóra, Szabó Laura

Zenei vezető: Bősze Sándorné
Jelmez és kiegészítők: Langermann Andrea

Koreográfus és játékmester: Borosán Eszter

Kreatív Team: Borosán Eszter, Nádasi Veronika, Potyó Krisztián

Írta és rendezte: Potyó Krisztián