STÚDIÓNKRÓL

20 év – 20 mondatban

A Petőfi Musical Stúdió 1995-ben indult útjára. Akkor még nevünk sem volt, csak azt tudtuk, hogy jó együtt, hogy tetszik nekünk és másoknak is amit csinálunk és kedvet kaptunk ahhoz, hogy folytassuk. És egyszer csak úgy kezdtek emlegetni minket, hogy Petőfi Diákszínpad. Mindez már több, mint 20 éve volt!

Ez alatt a bő 20 év alatt több ezer gyerek és fiatal tartozott közénk. Néhányan a mai napig velünk vannak, velünk szerepelnek, nálunk tanítanak, rendeznek, második időnként megjelennek és nosztalgiáznak a régi szép időkről. Többen azóta már hivatásként űzik az akkor csak hobbinak gondolt színészi és énekesi pályát és mi nagyon büszkék vagyunk rájuk, és arra is, hogy ők is a PMS tagjai voltak.

A Stúdió aktív tagjainak száma közel 100 fő, de nem pontosan, könnyen lehet, hogy ezalatt a szám alatt vagyunk. A nagyok száma 15 fő körül mozog, míg a kiscsoportba körülbelül 60-80 gyermek jelentkezhetett. De ismételten, ezek nem pontos számok, úgyhogy inkább írjuk azt, hogy a Stúdió aktív tagjainak a száma hozzávetőlegesen 50-100 fő. Remélem, mostmár örülsz Julcsi.

Bősze Sándorné Csilla
a Petőfi Musical Stúdió vezetője